Press "Enter" to skip to content

Το φτέρνισμα!

Last updated on 19 Μαρτίου 2015

ΑΨΟΥ…!

Φτερνίστηκε με τέτοια σφοδρότητα, που στο κρανίο του μέσα έλαβε χώρα μια άνευ προηγουμένου ανακατανομή οργάνων. Η παρεγκεφαλίδα αποκολλήθηκε από τη θέση της και σφηνώθηκε ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, πιέζοντάς τα με τέτοια δύναμη προς τα πλευρικά οστά του κρανίου ώστε ένα μέρος του εγκεφαλικού ιστού, βρίσκοντας δίοδο μέσω του ακουστικού πόρου, άρχισε να ρέει από το αριστερό του αυτί. Τα οπτικά νεύρα του δεξιού ματιού τεντώθηκαν αλλά άντεξαν, μετατοπίζοντας όμως τον βολβό λίγο βαθύτερα στον οφθαλμικό κόγχο. Η υπόφυση, μετακινήθηκε περίπου δύο εκατοστά ψηλότερα και πιο πίσω από την αρχική της θέση. Μέσω της ευσταχιανής σάλπιγγας, ένα μεγάλο μέρος του αριστερού ημισφαιρίου πέρασε στο φάρυγγα, διοχετεύτηκε στον οισοφάγο κι από ‘κει κατευθείαν στο στομάχι, όπου βρέθηκε να πλέει σε μια λίμνη γαστρικών υγρών μαζί με μισό κιλό ημι-χωνεμένη πίτσα μπέικον-μανιτάρια και 330 ml αναψυκτικού. Ο Χ ένιωσε μια ελαφριά ζαλάδα. Ασυναίσθητα ακούμπησε την παλάμη του στο στομάχι.

ΑΑΑΠ- ΣΟΥΟΥΟΥ!

Μία συστοιχία αποτελούμενη από τρεις γομφίους, δυο τομείς κι έναν αναγομωμένο κυνόδοντα εκτοξεύτηκε από το στόμα του και καρφώθηκε περίπου δυόμισυ μέτρα μπροστά και κάτω, μετατρέποντας τη γάτα (που κοιμόταν αμέριμνη πάνω στις παντόφλες του) σε μια άμορφη μάζα από σάρκα, κόκαλα και τρίχες. Το δεξί του μάτι αναρροφήθηκε, χτύπησε με δύναμη στο πίσω μέρος του άδειου κρανίου και μετά από μια σειρά απανωτών προσκρούσεων και αναπηδήσεων σφηνώθηκε στο αριστερό του ρουθούνι. Το άλλο μάτι διένυσε την απόσταση κρανίο-πρωκτός σε ένα δευτερόλεπτο και τρία δέκατα (γρηγορότερα κι από πρόθεση κλανιάς) και κόλλησε στον σφιγκτήρα με την κόρη στραμμένη προς το σώβρακο. Οι αναθυμιάσεις της περιοχής προκάλεσαν ένα ελαφρύ τσούξιμο κι ένα δάκρυ, το οποίο κύλησε από τον αντίστοιχο δακρυικό πόρο κάπου πάνω ή μέσα στο κεφάλι. Το πέος του επιμηκύνθηκε κατά δύο εκατοστά ενώ οι όρχεις συρρικνώθηκαν κατά 3,4 κυβικά χιλιοστά.

Α-Α-Α-ΤΣΟΥΟΥΟΥ!

Ο ένας πνεύμονας (ο αριστερός) χύθηκε απ’ το στόμα. Η καρδιά κύλισε απαλά στο λαγόνιο οστό. Τέσσερα πλευρά έφυγαν από τη θέση τους, η δεξιά ωλένη ξεφύτρωσε απ’ το αριστερό αυτί και μία επιγονατίδα βρέθηκε από το δεξί γόνατο στον αριστερό οφθαλμικό κόγχο. Κάποιες σανίδες άρχισαν να ξεκολλάνε από το πάτωμα.
Στο βορινό τοίχο του καθιστικού εμφανίστηκε μια ρωγμή.

ΑΨΙΟΥ!

Όλα τα τζάμια του διαμερίσματος έσπασαν μονομιάς και ο βορινός τοίχος μετατράπηκε από τη μια στιγμή στην άλλη σε καφεκίτρινη σκόνη. Κάποια από τα φυτά εσωτερικού χώρου εξαερώθηκαν. Βιβλία και περιοδικά μετατράπηκαν σ’ έναν ανεμοστρόβιλο από γράμματα, συλλαβές και λέξεις κι εξαφανίστηκαν στον ουρανό πάνω από την πόλη. Η τηλεόραση εκτοξεύθηκε από τον τέταρτο όροφο, στο διπλανό χωριό. Μερικά αυτοκίνητα κάτω στο δρόμο, αναποδογύρισαν. Στο συννεφιασμένο ουρανό άνοιξε μια τρύπα.

Α-Α-Α-ΨΟΥ!

Ήταν σαν κάποιος να έκοψε την κλωστή που κρατούσε τον ήλιο στη θέση του. Εκείνος έπεσε πίσω από τα βουνά και την αμέσως επόμενη στιγμή εμφανίστηκε πάλι από την άλλη μεριά. Η εναλλαγή μέρας και νύχτας ήταν μάλιστα τόσο γρήγορη που σχεδόν κανένας δεν κατάλαβε ότι συνέβη όχι μία αλλά τέσσερεις συνεχόμενες φορές, οι οποίες διήρκεσαν όλες μαζί, όσο διαρκεί ένα πετάρισμα των βλεφάρων. Ένα διερχόμενο αεροπλάνο προωθήθηκε στον Α του Κένταυρου.

Α-Α-Α-Α- ΤΣΟΥ!

Πέρα μακριά, στην πανέμορφη κοιλάδα της Ινφλουένζα, στο βόρειο ημισφαίριο του HD 187123 b, στα βάθη του Κύκνου, ένα απαλό αεράκι χάιδεψε το πρόσωπο της μικρής Άτσου, την ώρα που έπαιζε στην αυλή με το καινούριο της ημι-αυτόματο Ίμπφστοφ. Μια περίεργη μυρωδιά πλημμύρισε τα ρουθούνια της «Σαν καμένος Μπάουχσμερτζ» σκέφτηκε, στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν τίποτ’ άλλο παρά πίτσα μπέικον-μανιτάρια και μισο-χωνεμένος εγκέφαλος. Σαν κάτι να θυμήθηκε ξαφνικά, σηκώθηκε κι έτρεξε στη μητέρα της που κοιμόταν ξαπλωμένη σε μια αιώρα και ταρακουνώντας τη δυνατά, φώναξε κάτι σαν «C18H16ClNO5που ακούστηκε περισσότερο σαν «Ethyl 2-[4-(6-chloro benzooxazol-2-yl)oxyphenoxy]propanoate» και σήμαινε μάλλον «Μαμά, πείνασα!» ή κάτι τέτοιο*.

Μια νέα ανάσα αέρα, λίγο πιο δυνατή αυτή τη φορά, ανασήκωσε το φόρεμά της και γαργάλησε τη μύτη της.

Ξαφνικά ένιωσε την ανάγκη να φτερνιστεί.

* Στην πραγματικότητα βέβαια, δε σήμαινε παρά «Μαμά κάποιος με φωνάζει με τ’ όνομά μου!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.