Press "Enter" to skip to content

Το αγόρι που επισκέφθηκε τα “ουράνια”

Last updated on 19 Μαρτίου 2015

Θα μπορούσε να είναι η φανταστική ιστορία που επινόησε η δημιουργική φαντασία ενός παιδιού. Όμως τα στοιχεία που αναφέρει ο 12χρονος Κόλτον Μπούρπο, από την πολιτεία Νεμπράσκα των ΗΠΑ, δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίζει, όπως επισημαίνει η οικογένειά του.

Όλα άρχισαν πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της οικογένειας Μπούρπο στο Κολοράντο. Ο 3χρονος τότε Κόλτον παραπονέθηκε για κάποιον έντονο πόνο στο στομάχι του. Ο παιδίατρος που τον εξέτασε διέγνωσε γρίπη. Ο πόνος συνεχίστηκε και η δεύτερη εξέταση κατά την επιστροφή στο σπίτι τους, στη Νεμπράσκα, δεν έδειξε κάτι διαφορετικό. Η υγεία του μικρού εξακολούθησε να επιδεινώνεται και τελικά αποδείχτηκε ότι είχε υποστεί ρήξη σκωληκοειδίτιδας.

Η περίπτωσή του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή. Ο μικρός μπήκε στο χειρουργείο ενώ οι γονείς του, ο Τοντ και η Σόνια, βρίσκονταν σε ένα διπλανό δωμάτιο και προσεύχονταν, εφόσον οι γιατροί δεν τους είχαν δώσει πολλές ελπίδες.

Ο Κόλτον ωστόσο κατάφερε να επιβιώσει, αν και ήταν αρκετά δύσκολη η ανάρρωσή του. Οι γονείς το είδαν σχεδόν ως θαύμα και δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις παράξενες αναφορές που έκανε τότε. Όμως, τέσσερις μήνες μετά την εγχείρηση, επισκέφθηκε πάλι με τον πατέρα του το νοσοκομείο για εξετάσεις. Θέλοντας να αστειευτεί μαζί του, ο Τοντ τον ρώτησε εάν ήθελε να ξαναγυρίσει στο νοσοκομείο και, όπως λέει ο πατέρας του παιδιού “μου απάντησε ότι μου τραγουδούσαν οι άγγελοι. Γύρισα και τον κοίταξα. Ήταν απόλυτα σοβαρός“.

Τότε ήταν που οι γονείς του άρχισαν να προσέχουν περισσότερο τις ιστορίες του. Ο Κόλτον, λοιπόν, ανέφερε ότι κατά την επίσκεψή τους στους ουρανούς – στη διάρκεια της εγχείρησης – είχε δει πολλά πράγματα, και είχε συναντήσει πολλούς ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο προπάππος του, ο οποίος είχε πεθάνει 30 χρόνια πριν γεννηθεί ο μικρός. Ωστόσο, ο Κόλτον έλεγε ότι δεν μοιάζει και πολύ στη φωτογραφία που υπήρχε στο σπίτι τους. Μερικούς μήνες αργότερα, η γιαγιά του τού έστειλε μια άλλη φωτογραφία, ενός νεαρού άντρα χωρίς γυαλιά. Σε αυτήν ο μικρός αναγνώρισε τον άντρα που είχε συναντήσει!

Το εντυπωσιακότερο από τα στοιχεία που ανέφερε ο Κόλτον αφορούσε κάτι που σίγουρα δεν το γνώριζε, όπως υποστηρίζουν οι γονείς του. Παρότι έχει μία αδελφή, εκείνος επέμενε ότι έχει άλλη μία, την οποία συνάντησε στα ουράνια. “Έδειχνε τόσο οικεία, άρχισε να με αγκαλιάζει και μου έλεγε ότι ήταν χαρούμενη που είχε ένα ακόμη μέλος της οικογένειας μαζί της, εκεί πάνω“. Όμως οι γονείς του δεν είχαν αναφέρει ποτέ ότι είχε συμβεί αποβολή ενός κοριτσιού.

Η οικογένειά του άρχισε να αποδέχεται και να καταγράφει την παράξενη ιστορία του, καθώς με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να τους μοιάζει πιο αληθινή. Και η καταγραφή αυτή βρήκε το δρόμο προς το τυπογραφείο. Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περίπου 500 χιλιάδες αντίτυπα, ενώ κυκλοφορεί και σε CD. Έχει μάλιστα μπει και στον κατάλογο Bestseller που δημοσιεύουν οι New York Times.

Δεν ξέρω γιατί Αυτός μας επέλεξε. Όμως έκανε για εμάς ένα ανέλπιστο θαύμα“, δηλώνουν οι έκπληκτοι γονείς του Κόλτον.

[Τρίτο Μάτι, τ. 190]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.