Press "Enter" to skip to content

Πώς να καθαρίσετε το σαλόνι σας σε 15 λεπτά

Last updated on 19 Μαρτίου 2015

Πώς να καθαρίσετε το σαλόνι σας σε 15 λεπτά
Το σαλόνι σας ζητά απελπισμένα συγύρισμα και εσείς περιμένετε σε ένα τέταρτο φίλους στο σπίτι; Μην αγχώνεστε! Οι περισσότεροι έχουν περιορισμένο χρόνο στην καθημερινότητά τους για να συμμαζέψουν το χώρο του σπιτιού και συνήθως καθαρίζουν «Όσα βλέπει η πεθερά»! Όμως, το σαλόνι αποτελεί τον κύριο χώρο του διαμερίσματός σας και πρέπει να μεταδίδει φρεσκάδα και θετική ενέργεια. Η λύση βρίσκεται στο γρήγορο 15λεπτο καθάρισμα του σαλονιού, που είναι αρκετό για να δώσει λάμψη στη βιβλιοθήκη, τον καναπέ, την τραπεζαρία και το δάπεδο…
Συμβουλές για να καθαρίσετε το σαλόνι σε 15 λεπτά
Οι παρακάτω συμβουλές «υπόσχονται» γρήγορο αλλά ουσιαστικό συμμάζεμα του σπιτιού, ακόμα και αν είναι άνω – κάτω… για όσους γυρίζουν κουρασμένοι μετά από πολλές ώρες εργασίας!
Ανοίξτε τα παράθυρα του σαλονιού
Αν αφήσετε ανοιχτά τα παράθυρα για τουλάχιστον 10 λεπτά, ο χώρος θα γεμίσει αυτόματα με καθαρό αέρα! Ο φρέσκος αέρας ανανεώνει την αίσθηση καθαριότητας στο σπίτι και απομακρύνει κάθε ενοχλητική μυρωδιά. Αφού κλείσετε τα παράθυρα, ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά για να φτιάξετε την ατμόσφαιρα και να κάνετε το χώρο να μυρίζει όμορφα.
Ξεκαθαρίστε τα αντικείμενα του σαλονιού
Καθημερινά ξεχνιούνται αντικείμενα στο σαλόνι που κανονικά ανήκουν σε άλλους χώρους του σπιτιού. Στο τέλος της εβδομάδας λοιπόν μαζεύονται διάφορα αντικείμενα που πρέπει να οδηγηθούν στη θέση τους. Μην προσπαθήσετε να μετακινήσετε όλα τα στοιχεία αλλά τοποθετήστε τα μέσα σε ένα δοχείο. Θα σπαταλήσετε πολύ χρόνο αν χρειαστεί να τρέξετε πολλές φορές σε κάθε γωνία του σπιτιού. Αποθηκεύστε το καλάθι σε ένα χώρο που δεν έχουν πρόσβαση οι καλεσμένοι.
Καθαρίστε τον καναπέ
Τα μαξιλάρια είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθαρίσετε πάνω στον καναπέ του σαλονιού σας. Τινάξτε τα στον αέρα, ώστε να απομακρυνθεί κάθε πιθανό χνούδι ή σκόνη από πάνω τους. Σηκώστε τα μαξιλάρια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του καναπέ και τραβήξτε κάθε πιθανό αντικείμενο που «χάθηκε» μέσα στις εσοχές του. Καθαρίστε το εσωτερικό του αν παρατηρήσετε λίγη σκόνη.
Τακτοποιήσετε όλα τα αντικείμενα!
Σε κάθε σαλόνι υπάρχουν πεταμένα περιοδικά και βιβλία, είτε στη βιβλιοθήκη, είτε στο τραπεζάκι του σαλονιού. Ουσιαστικά μετατρέπουν το χώρο σε ακατάστατο και καλύπτουν το κενό τμήμα του σαλονιού. Δεν χρειάζεται να πετάξετε αυτά που χρειάζεστε, απλά στοιβάξτε τα ομοιόμορφα και προχωρήστε στο καθάρισμα του υπόλοιπου σαλονιού. Παράλληλα, κρεμάστε τα παλτό και τα μπουφάν και βάλτε την τσάντα σας σε ένα ντουλάπι.
Ξεσκονίστε γρήγορα και αποτελεσματικά
Με ένα ξεσκονόπανο περάστε γρήγορα όσα αντικείμενα έχουν μεγάλο όγκο και σκόνη, όπως είναι η οθόνη της τηλεόρασης και το τραπέζι του σαλονιού. Αν έχετε χρόνο να περάσετε με ένα βρεγμένο πανί το φωτιστικό στο σαλόνι σας… θα δίνατε μια επιπλέον λάμψη στο χώρο σας. Άλλωστε ένα φωτιστικό χωρίς σκόνη, δίνει την εντύπωση μιας ολοκληρωμένης γενικής καθαριότητας…
Σκουπίστε το πάτωμα
Δεν χρειάζεται να μετακινήσετε τα έπιπλα για να καθαρίσετε το χώρο, ούτε να δώσετε ιδιαίτερη βάση στο σκούπισμα του καναπέ και των μαξιλαριών. Όταν θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας… προχωρήστε σε ένα πιο ουσιαστικό καθάρισμα του σπιτιού σας. Κανείς από τους φιλοξενούμενούς σας δεν θα ψάξει σε βάθος το πόσο καθαρίσατε το χώρο. Αν βέβαια το εσωτερικό του καναπέ βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, απλά περάστε τον με ένα σφουγγάρι.
Βάλτε ένα βρεγμένο πανί κάτω από τα πόδια σας
Για να καθαρίσετε τουλάχιστον επιφανειακά τη σκόνη και ορισμένους λεκέδες του πατώματος, μπορείτε να βάλετε ένα βρεγμένο κουρέλι στα πόδια σας και να περπατάτε κανονικά πάνω στο δάπεδο. Το πανί με αυτό τον τρόπο θα μαζέψει όλη τη σκόνη που υπάρχει στο πάτωμά. Βέβαια αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο καλό θα ήταν να σφουγγαρίσετε λίγο γρήγορα το χώρο, ώστε να έχει ο χώρος μια αίσθηση καθαριότητας και ένα όμορφο άρωμα.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.