Press "Enter" to skip to content

Νικάς, αν το αποφασίσεις!

Last updated on 19 Μαρτίου 2015

Φίλε μου, πότε επιτέλους θα δεις το ποτήρι μισογεμάτο;
  • Πότε θα πάψεις να είσαι μεμψίμοιρος και να αγνοείς τα σημάδια γύρω σου; Εκείνα που σου λένε ότι θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που έχεις αλλά επιμένεις να μην παρατηρείς;
  • Πότε επιτέλους θα καταλάβεις ότι η αρνητική ενέργεια με την οποία ποτίζεις το χώρο και τους ανθρώπους γύρω σου όποτε γκρινιάζεις δεν μπορεί (λόγω της φύσης της) να αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο;


Για σένα τα γράφω, φίλε μου κακόκεφε και γκρινιάρη, μπας και αποφασίσεις να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τι γράφω και γιατί χάνω το χρόνο μου για να τα γράψω:
  • Γιατί κάθε τρεις και λίγο φοβάσαι για μια καινούρια μέρα που έρχεται; Σκέψου ΑΠΛΑ, είναι μια ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό, να μάθω κάτι καινούριο, να ζήσω κάτι νέο.
  • Γιατί τα βάζεις συνέχεια με τον εαυτό σου και τον δηλητηριάζεις με φαρμακερές και κυριολεκτικά αυτοκαταστροφικές σκέψεις, όπως “είμαι άχρηστος, δεν το κατάφερα”, αντί να σπείρεις στο χωράφι του μυαλού σου ήρεμες, θετικές και αποδοτικές σκέψεις, όπως “θα το ξανακάνω, δεν έγινε και τίποτα μωρέ” ή “θα νικήσω το άγχος μου την άλλη φορά”;
  • Γιατί φίλε μου παραδίνεσαι σε ένα βλακώδες άγχος που σε κυνηγάει από μικρό παιδί κι έχει γίνει η σκιά σου (εσύ το άφησες να γίνει); Γιατί, ενώ μπορείς εύκολα, με λίγη σκέψη, να αντιληφθείς ότι κυριαρχούν επάνω σου οι φόβοι που άφησες να θεριέψουν, δεν προσπαθείς να βρεις και τρόπους να τους πατήσεις χάμω;
  • Γιατί έχει γίνει μότο σου η φράση “μπα, αποκλείεται” και όχι το “ποτέ δεν ξέρεις” ή το “έχει ο Θεός”; Σου υπενθυμίζω μερικές τέτοιες “μπα, αποκλείεται” φράσεις που έμειναν στην ιστορία:

Δεν έχει σημασία τι θα κάνει. Δε θα καταφέρει ποτέ του τίποτα. Ένας από τους δασκάλους του Αϊνστάιν. Η πτήση μηχανών βαρύτερων από τον αέρα είναι αδύνατη. Lord Kelvin (1824-1907) Δε μας αρέσει ο ήχος τους. Τα γκρουπ με κιθάρες είναι ξεπερασμένα. Το σκεπτικό της απόρριψης των Beatles από την DECCA RECORDS το 1962. Ό,τι μπορούσε να εφευρεθεί, έχει εφευρεθεί. Το είπε το 1899, ο Επικεφαλής του Αμερικανικού γραφείου ευρεσιτεχνιών.

Λοιπόν, μέσα στο παιχνίδι της Ζωής, ΟΛΑ είναι πιθανά. Πίστεψέ το και δεν έχεις να χάσεις απολύτως τίποτα! Όπως βλέπεις, πολλούς τους θεωρούσαν τρελούς και ονειροπαρμένους. Ε λοιπόν, αυτοί είναι που πέτυχαν το (υποτίθεται) ακατόρθωτο! Η ιστορία είναι γεμάτη από dreamers που έβλεπαν στη ζωή τους το ποτήρι μισογεμάτο. Όπως έλεγε και το δίδαγμα της ιστορίας αυτής παλιότερα: “Πάντα να κάνουμε τους κουφούς απέναντι σε εκείνους που λένε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας ή να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.”

Φίλε μου… Αν προσπαθήσεις να δώσεις απαντήσεις σε όλα αυτά τα “γιατί”, θα έχεις ήδη κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα.

Ολόψυχα σου εύχομαι καλό δρόμο και καλόν αγώνα.

Υ.Γ.: Δεν απευθύνομαι σε συγκεκριμένο “φίλο”, αλλά σε όποιον μπορεί να δει τον εαυτό του μέσα στις περιγραφές μου. Ίσως, τελικά, να απευθύνομαι και σε… μένα!
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.