Last updated on 19 Μαρτίου 2015
Βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Hull, υπό τον καθηγητή Στιβ Άτκιν, που δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο ιατρικό περιοδικό για το διαβήτη «Diabetic Medicine», το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης έπεσε σε ένα μικρό αριθμό διαβητικών στους οποίους είχαν δοθεί μπάρες μαύρης σοκολάτας επί 16 εβδομάδες, ενώ η «καλή» χοληστερόλη τους παράλληλα αυξήθηκε.
Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, κάτι τέτοιο όμως δεν πρέπει να εκληφθεί ως «πράσινο φως» για την υπέρμετρη κατανάλωση σοκολάτας, καθώς αυτή μπορεί τελικά να προκαλέσει περισσότερη ζημιά παρά ωφέλεια.