Last updated on 19 Μαρτίου 2015
Η κανέλα παράγεται από τη φλούδα του δέντρου Cinnamomum verum ή Cinnamomum zeylanicum.
Από τον φλοιό ή φλούδα του δέντρου αυτού…
…προκύπτουν τα ξύλα (ή sticks) κανέλας, που κόβονται με ακρίβεια σε διάφορα μεγέθη (π.χ. περίπου 70 εκατοστά, για διακοσμητικούς λόγους ή για κατασκευές ή πιο μικρά, περίπου 8-10 εκατοστά, για χρήση σε ποτοποιία, αφεψήματα και στη μαγειρική γενικότερα).
Φυσικά η κανέλα χρησιμοποιείται και υπό τη μορφή σκόνης, κυρίως στη ζαχαροπλαστική.
Μάθετε και αυτό: Η αγγλική λέξη cinnamon προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη για την κανέλα, κιννάμωμον!