Στηρίζουμε τους Atenistas (κι ας μην είμαστε Αθηναίοι)!

ATENISTAS3

από το atenistas.gr

Ύστερα από τρεις μήνες μπλα-μπλα, ωραίες ιδέες και αρκετή δουλειά σε επίπεδο προετοιμασίας, έφτασε η ώρα να κάνουμε αυτό που μας έκανε να φτιάξουμε τους atenistas: να βγούμε στους δρόμους και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει η Αθήνα όπως την θέλουμε (ή έστω να πλησιάσουμε έναν τόσο φιλόδοξο στόχο). Πρώτα για μας και μετά για όλους τους άλλους.

Η δράση του Σαββάτου αφορούσε στον καθαρισμό της οδού του Αρείου Πάγου, ένα ατμοσφαιρικό, χωμάτινο πέρασμα ανάμεσα σε δύο αρχαιολογικούς χώρους «πρώτης γραμμής», της Ακρόπολης και της Αρχαίας Αγοράς. Τέμνει, δηλαδή, κάθετα την περιοχή και είναι ο μόνος διαμπερής δρόμος που ενώνει Πλάκα (τέρμα οδού Πολυγνώτου) με Θησείο (στο ύψος του ομώνυμου θερινού σινεμά). Το άνοιγμα αυτό παραμένει ανοιχτό 24 ώρες το 24 ώρο και είναι εκτεθειμένο σε όλα τα ωραία της αστικής ζωής και όχι μόνο. Ανυπέρβλητα ρομαντικό στέκι, ιδανικό πόστο για φοιητητοσυνάξεις με μπύρες, υπαίθρια τουαλέτα, κλπ. Μέλη των atenistas το περπατήσαν και αποφάνηκαν πως είναι ταμάμ για δράση-εξπρές με λίγα άτομα: συμβολικός χώρος (ό,τι πρέπει για παρθενική δράση), λίγα, σχετικά, σκουπίδια. Δεν την προαναγγείλαμε από την ιστοσελίδα μας γιατί απλά δεν θα είχε νόημα. Θέλαμε να δούμε πως «οργανώνεται» μια παρόμοια προσπάθεια (να αποκτήσουμε, δηλαδή, μια στοιχειώδη αυτογνωσία) και επιπλέον το αντικείμενο δεν απαιτούσε πολλά χέρια.

Τελικά τα σκουπίδια αποδείχθηκαν πολύ περισσότερα από αυτό που είχαμε φανταστεί στη διερευνητική βόλτα πριν λίγες ημέρες (άλλα και όχι τόσα για να μετανιώσουμε που το κρατήσαμε σε «στενό κύκλο») και (δεν έχουμε παράπονο) είδαν πολλά τα μάτια μας. Διαπιστώσαμε ότι στη διάρκεια της ημέρας διασχίζουν την οδό Αρείου Πάγου εκατοντάδες τουρίστες και είναι απόφασή μας να επιστρέφουμε τακτικά για να επιβλέπουμε την κατάσταση. Αν έχετε υπόψη σας παρόμοιες περιπτώσεις δεν έχετε παρά να τις μοιραστείτε μαζί μας για να οργανώσουμε κάτι άμεσα. Προς το παρόν ετιμάζουμε την επόμενη δράση των atenistas, που αυτή τη φορά θα προαναγγελθεί. Μείνετε συντονισμένοι!

[Καλά Νέα]

Βοήθησε κι εσύ

Βαθμολόγησε το άρθρο

You may also like...