Πάμπλο Νερούντα: «Αργοπεθαίνει όποιος…»

Ένα υπέροχο κείμενο που στ’ αλήθεια αξίζει να διαβάσετε…

«Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε ημέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλά σε όποιον δεν γνωρίζει.
Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο από το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο «ι» αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια, που μετατρέπουν ένα χασμουρητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει την βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, οποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του. Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις ημέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.

Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει. Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής»

Πάμπλο Νερούντα: «Αργοπεθαίνει όποιος…»
5 (100%) 1 vote

You may also like...

2 Σχόλια

 1. Ο/Η Καρπαθάκι λέει:

  Συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα λέει ο Νερούντα..
  Πολύ ωραίο το ιστολόγιο σου!
  Το πρόσθεσα στην λίστα ιστολογίων του μπλογκ μου ΕΛΠΙΔΑ -HOPE .
  Να είσαι πάντα καλά!
  Καλό απόγευμα!

 2. Ο/Η Jimi λέει:

  Να είσαι καλά! Σε ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο, το ιστολόγιο είναι ανακαινισμένο από χθες και το φέρνω σιγά σιγά στα μέτρα μου! Θα φτιάξω λίστα ιστολογίων σύντομα και βέβαια θα προσθέσω το δικό σου που περιέχει πολλά σοφά λόγια και κείμενα 🙂 Καλή συνέχεια!