Επιστρέφουμε στη φύση τα δέντρα των Χριστουγέννων

Ο ΣΚΑΪ και ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού όρους θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί δενδροφύτευση (χριστουγεννιάτικων δέντρων) στην περιοχή Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας.

Όσοι από εμάς επέλεξαν να στολίσουν φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο, το οποίο είχε ως βάση του γλάστρα, μπορούν να το φέρουν στην πλατεία Χαραυγής στην Παλαιά Πεντέλη και να το φυτεύσουν.

Θεωρούμε ότι είναι μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης ώστε τα δένδρα που δανειστήκαμε από τη φύση να τα επιστρέψουμε εκεί όπου ανήκουν.

Σε ενίσχυση της προσπάθειας αυτής ο Δήμος Αθηναίων θα φέρει τα δικά του 250 δενδράκια τα οποία αποτελούσαν το χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλατείας Συντάγματος. Στην δράση συμμετέχει και η μη κυβερνητική οργάνωση Greenbelt με 300 περίπου δέντρα.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Χαραυγής στην Παλαιά Πεντέλη

[Πηγή: Έλληνες Ενεργοί Πολίτες]


Τώρα βέβαια όλοι εμείς που δεν είμαστε από την Αθήνα, μπορούμε να πάρουμε τις δικές μας αντίστοιχες αποφάσεις και να δείξουμε με τις πράξεις μας ότι σεβόμαστε και προστατεύουμε τη φύση που μας περιβάλλει (το ότι δεν τη βλέπουμε λόγω των καυσαερίων και των τσιμέντων είναι άλλο ζήτημα). Θετική σκέψη χρειάζεται – ευτυχώς είναι από τα πράγματα που διαδίδονται όταν βρεθεί πρόσφορο «έδαφος». Χαμόγελο λοιπόν και…. φύγαμε…..!!!!!!

Βαθμολόγησε το άρθρο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...